Pavel писал(а):Прызнацца, першы раз чую ад вас, Дарлок, нешта аб дзiцячых садках. Але ж справа не толькi ў тым.
Беларусiзацыя ў пачатку 90-х зрабiла сапраўднымi беларусамi як мiнiмум мiльен жыхароў БССР. Не толькi дашкольнiкаў, заўважце. I толькi iснаваньне таго кароткага перыяда ў нашай гiсторыi дае надзею, што ў час, калi будзе вырашацца лес беларускай мовы, мы знойдзем тых людзяў на месцах, на пастах ды пры партфелях, iнакш кажучы, у пазiцыi прыняць пазiтыўнае рашэньне на карысць нашай будучынi. Моўнай.
Трэба разумець, што калi спадзявацца толькi на дашкольнiкаў, то пакуль яны вырастуць, шмат чаго можа змянiцца. Прыйдзе, не дай Божа, яшчэ адзiны манкурт да ўлады ды павытоптвае iзноў квелыя расткi беларускасьцi. Калi не знойдзецца побач значнай колькасьцi дарослых, разумеючых карыснасць мовы ды здольных яе абаранiць. Як не знайшлося iх дастаткова ў 95-м.
Pavel, я не против мовы. И повторюсь в очередной раз: Логично и правильно, когда в независимом самодостаточном государстве с богатой культурой и историей жители общаются на своем национальном языке!
Но мову вытравили. И люди отдают предпочтение русскому языку. Несколько десятков тысяч жаждущих мову.... не серьезно. И я против насаждения и принуждения. Если заниматься вопросом реанимации, то единственный выход - делать это постепенно, обдуманно, анализируя каждый этап! А условий для этого НЕТ! И в ряд ли предвидятся!!! Вот о чем я говорю. И мне очень жаль, что в свое время народ русифицировали. И мне очень жаль, что я являюсь тоже жертвой русификации.... И предпочитаю русский в общении, хотя мовой владею. И в этом не моя вина! так что, Pavel, не думайте обо мне плохо. Язык - для вас принципиальная фишка! Но по моему мнению, есть более первостепенные вопросы, которым следует уделить больше внимания.