Offtop

Модераторы: Vadim Deruzhinsky, Andrey Ladyzhenko, Станислав Матвеев, Pavel

Re: Offtop

Сообщение Pavel » Сб янв 25, 2014 5:51 pm

Мае меркаваньне - мэтавай аўдыторыяй газеты з'яўляюцца не толькі беларусы. але і рускамоўныя іншых краін СНД і Еўропы. З чым трэба лiчыцца.
Pavel
Модератор

Сообщение Vadim Deruzhinsky » Сб янв 25, 2014 5:54 pm

SET:
А так, усё нармальна, бізнес ёсць бізнес

Вы правы. Но, дорогой коллега, я издал кучу книг именно на русском языке. И привык на нем писать. Хотел бы перейти на мову, но… Вот сейчас я готовлю книгу «Всемирная Теория заговора». На русском языке. Если я ее напишу на беларуской мове, то ее не издадут.

Вот такая получается картина.

Я бы и рад беларуской мове, но глобализация взяла за горло.

Хотя вы, конечно, правы. Я понимаю, пытаюсь это компенсировать своими детективами.

Оставляю в стороне вопрос, что порядка 70 процентов тиража моих книг «Забытая Беларусь» и «Мифы о Беларуси», изданных АСТ тиражом около 20 тысяч, продаются не у нас, а в России. То есть, тут еще издательство - причем российское - выступает законодателем моды.

Как говорится, вот ГЛАВНЫЙ «хозяин-барин».
Vadim Deruzhinsky
Модератор

Сообщение Vadim Deruzhinsky » Вс янв 26, 2014 2:32 pm

При этом у страны должен быть свой национальный язык.
Vadim Deruzhinsky
Модератор

Сообщение darlock » Вс янв 26, 2014 2:44 pm

Vadim Deruzhinsky писал(а):При этом у страны должен быть свой национальный язык.

А почему должен? Я как гражданин против насильственного внедрения МОВЫ!!! (именно насильственного) Я общаюсь предпочтительно по-русски. Это мне удобно и привычно. И таких как я большинство подавляющее. Смею предположить - процентов 90.
darlock

Сообщение Pavel » Вс янв 26, 2014 6:11 pm

darlock писал(а):
Vadim Deruzhinsky писал(а):При этом у страны должен быть свой национальный язык.

А почему должен? Я как гражданин против насильственного внедрения МОВЫ!!! (именно насильственного) Я общаюсь предпочтительно по-русски. Это мне удобно и привычно. И таких как я большинство подавляющее. Смею предположить - процентов 90.
Ёсць дужа просты метад вырашэньня праблемы. Трэба зрабіць розніцу ў зарплаце (пачынаючы з настаўніцкага сектара, вядома) між тымі, хто размаўляе на працы па беларуску і па-расейску, у 2-3 разы. 8) Беларускамоўным настаўнікам - 900 еўра ў месяц - расейскамоўным - 300. Патэнтую. 8) А валоданьне і ўзровень беларускай у настаўнікаў сертыфіцыраваць спецыяльнымі экзаменамі і рэгулярнымі праверкамі. Здаў экзамен і працуеш па-беларуску - у 3 разы больш зарплата. :!:

І размаўляйце па-расейску колькі жадаеце. :mrgreen:
Pavel
Модератор

Сообщение SET » Вс янв 26, 2014 6:21 pm

Pavel писал(а):
darlock писал(а):

Ёсць дужа просты метад вырашэньня праблемы. Трэба зрабіць розніцу ў зарплаце (пачынаючы з настаўніцкага сектара, вядома) між тымі, хто размаўляе на працы па беларуску і па-расейску, у 2-3 разы. 8) Беларускамоўным настаўнікам - 900 еўра ў месяц - расейскамоўным - 300. Патэнтую. 8) А валоданьне і ўзровень беларускай у настаўнікаў сертыфіцыраваць спецыяльнымі экзаменамі і рэгулярнымі праверкамі. Здаў экзамен і працуеш па-беларуску - у 3 разы больш зарплата. :!:

Pavel, это нарушение конституции и насилие над личностью. Вас же в ивропах людей любить учат и законы не нарушать, шо же Вы так. :lol:
SET

Сообщение darlock » Вс янв 26, 2014 6:57 pm

Pavel писал(а):
darlock писал(а):

:lol: :lol: :lol:
А вот теперь, Павлик, я смело могу сказать, что "змагары" полное уйобища, которые в самом деле БЫДЛО сродни змагарам 1917 года.
И стыдно, что терпилы Ирландские гавкают... называя себя беларусами. Позорища!!!
darlock

Сообщение darlock » Вс янв 26, 2014 7:01 pm

Pavel, это нарушение конституции и насилие над личностью. Вас же в ивропах людей любить учат и законы не нарушать, шо же Вы так. :lol:

SET, Вы о чем? В любой демократичной Ирландии за подобие Майданособытий расстреляют никого не спрашивая! А тут блять, змагары умничают.
darlock

Сообщение darlock » Вс янв 26, 2014 7:04 pm

Pavel, это нарушение конституции и насилие над личностью. Вас же в ивропах людей любить учат и законы не нарушать, шо же Вы так.

Им похер. Главное, чтобы костюмчик сидел.
darlock

Сообщение darlock » Вс янв 26, 2014 7:05 pm

Юрик, пиши в личку - приезжай беседовать!
darlock

Сообщение Pavel » Вс янв 26, 2014 10:53 pm

darlock писал(а):
Pavel писал(а):Ёсць дужа просты метад вырашэньня праблемы. Трэба зрабіць розніцу ў зарплаце (пачынаючы з настаўніцкага сектара, вядома) між тымі, хто размаўляе на працы па беларуску і па-расейску, у 2-3 разы. 8) Беларускамоўным настаўнікам - 900 еўра ў месяц - расейскамоўным - 300. Патэнтую. 8) А валоданьне і ўзровень беларускай у настаўнікаў сертыфіцыраваць спецыяльнымі экзаменамі і рэгулярнымі праверкамі. Здаў экзамен і працуеш па-беларуску - у 3 разы больш зарплата. :!:

А вот теперь, Павлик, я смело могу сказать, что "змагары" полное уйобища, которые в самом деле БЫДЛО сродни змагарам 1917 года.
И стыдно, что терпилы Ирландские гавкают... называя себя беларусами. Позорища!!!
ваш адказ ды яго параунанне з маей прапановай - лепшы iндыкатар таго, хто у нашым грамадстве - быдла. Ды людзям якога узроуня культуры краiна даверыла вучыць сваiх дзетак. :cry: на вялiкi жаль!!! :roll:
Pavel
Модератор

Сообщение darlock » Вс янв 26, 2014 11:04 pm

Pavel писал(а):
darlock писал(а):
Pavel писал(а):Ёсць дужа просты метад вырашэньня праблемы. Трэба зрабіць розніцу ў зарплаце (пачынаючы з настаўніцкага сектара, вядома) між тымі, хто размаўляе на працы па беларуску і па-расейску, у 2-3 разы. 8) Беларускамоўным настаўнікам - 900 еўра ў месяц - расейскамоўным - 300. Патэнтую. 8) А валоданьне і ўзровень беларускай у настаўнікаў сертыфіцыраваць спецыяльнымі экзаменамі і рэгулярнымі праверкамі. Здаў экзамен і працуеш па-беларуску - у 3 разы больш зарплата. :!:

ваш адказ ды яго параунанне з маей прапановай - лепшы iндыкатар таго, хто у нашым грамадстве - быдла. Ды людзям якога узроуня культуры краiна даверыла вучыць сваiх дзетак. :cry: на вялiкi жаль!!! :roll:

Не суйтесь в мою Родину! В мою Синявокую! Павлики ее продали-предали... и учите свох детей по ЕС стандартам. Так чтобы мамы-папы были Родитель№1 и родитель№2. А хто первый, хто второй сами разберайтесь!
трезвонь на ЛАТЫНЕ, змагар заморский...
darlock

Сообщение Pavel » Вс янв 26, 2014 11:40 pm

SET писал(а):Pavel, это нарушение конституции и насилие над личностью. Вас же в ивропах людей любить учат и законы не нарушать, шо же Вы так. :lol:
Што Вы, SET! Усё лёгка зрабіць законным шляхам. Стварыць па-забюджэтны дзяржаўны, паў-дзяржаўны ці нават прыватны Фонд Выратаваньня Беларускай Мовы. І з яго плаціць надбаўкі тым настаўнікам, хто будзе весьці свае прадметы на мове. Якіх 100-150 мільёнаў еўра штогод бы хапіла, каб якія 80% настаўнікаў дабраахвотна перайшлі б на мову. Бо за якасную працу на карысць беларускай будучыні неабходна плаціць дадаткова, я лічу. Асабліва ў тэхнічных дысцыплінах. :!:

А падобныя грошы - дробязь нават дзеля РБ. Чарговы палац Лукі каштаваў у некалькі разоў больш. Магчыма таксама атрымаць дадатковае фінансаваньне і з міжнародных фондаў, ад беларускай дыяспары, ігд.
Pavel
Модератор

Сообщение SET » Пн янв 27, 2014 9:29 am

Шкада, што дзяржава не будзе займацца стварэннем такога фонду. І хутчэй за ўсё працэдура даплат(з гэтага фонду) будзе не вельмі ўпісвацца ў заробак (калі толькі ў канвертах). Не дзяржаўныя фонды, ў нас, могуць прыраўняць да замежных агентаў, а гэта, будзе мець негатыўныя наступствы для выкладчыкаў у цэлым - замкнёнае кола.
SET

Сообщение Pavel » Пн янв 27, 2014 11:24 am

SET писал(а):Шкада, што дзяржава не будзе займацца стварэннем такога фонду. І хутчэй за ўсё працэдура даплат(з гэтага фонду) будзе не вельмі ўпісвацца ў заробак (калі толькі ў канвертах). Не дзяржаўныя фонды, ў нас, могуць прыраўняць да замежных агентаў, а гэта, будзе мець негатыўныя наступствы для выкладчыкаў у цэлым - замкнёнае кола.
Пажывем - пабачым, SET. Магчыма ўсё. Нават з такім скатом, як папаколі, магчыма дамовіцца. (ёсць плюсы нават і ў дыктатуры: калі ёсць кантакт з галоўным, то справы вырашаюцца хутка). А калі нейкі прыватны фонд вырашыць раздаваць свае грошы простым людзям - настаўнікам, напрыклад, а лука тое забароніць, то гэта вельмі негатыўна адаб'ецца на яго ж папулярнасьці. Ён не ідыёт, разумее гэта. Ды і сам агл апошнім часам вырашыў папіярыцца на яго быццам бы добрым стаўненьні да беларускай мовы. Вось тут бы тую праграму і распачаць. Было б каму.
Pavel
Модератор

Пред.След.

Вернуться в Иные темы