Модераторы: Vadim Deruzhinsky, Andrey Ladyzhenko, Станислав Матвеев, Pavel
А так, усё нармальна, бізнес ёсць бізнес
Vadim Deruzhinsky писал(а):При этом у страны должен быть свой национальный язык.
Ёсць дужа просты метад вырашэньня праблемы. Трэба зрабіць розніцу ў зарплаце (пачынаючы з настаўніцкага сектара, вядома) між тымі, хто размаўляе на працы па беларуску і па-расейску, у 2-3 разы.darlock писал(а):Vadim Deruzhinsky писал(а):При этом у страны должен быть свой национальный язык.
А почему должен? Я как гражданин против насильственного внедрения МОВЫ!!! (именно насильственного) Я общаюсь предпочтительно по-русски. Это мне удобно и привычно. И таких как я большинство подавляющее. Смею предположить - процентов 90.
Pavel писал(а):Ёсць дужа просты метад вырашэньня праблемы. Трэба зрабіць розніцу ў зарплаце (пачынаючы з настаўніцкага сектара, вядома) між тымі, хто размаўляе на працы па беларуску і па-расейску, у 2-3 разы.darlock писал(а):Vadim Deruzhinsky писал(а):При этом у страны должен быть свой национальный язык.
А почему должен? Я как гражданин против насильственного внедрения МОВЫ!!! (именно насильственного) Я общаюсь предпочтительно по-русски. Это мне удобно и привычно. И таких как я большинство подавляющее. Смею предположить - процентов 90.Беларускамоўным настаўнікам - 900 еўра ў месяц - расейскамоўным - 300. Патэнтую.
А валоданьне і ўзровень беларускай у настаўнікаў сертыфіцыраваць спецыяльнымі экзаменамі і рэгулярнымі праверкамі. Здаў экзамен і працуеш па-беларуску - у 3 разы больш зарплата.
І размаўляйце па-расейску колькі жадаеце.
Pavel писал(а):Ёсць дужа просты метад вырашэньня праблемы. Трэба зрабіць розніцу ў зарплаце (пачынаючы з настаўніцкага сектара, вядома) між тымі, хто размаўляе на працы па беларуску і па-расейску, у 2-3 разы.darlock писал(а):Vadim Deruzhinsky писал(а):При этом у страны должен быть свой национальный язык.
А почему должен? Я как гражданин против насильственного внедрения МОВЫ!!! (именно насильственного) Я общаюсь предпочтительно по-русски. Это мне удобно и привычно. И таких как я большинство подавляющее. Смею предположить - процентов 90.Беларускамоўным настаўнікам - 900 еўра ў месяц - расейскамоўным - 300. Патэнтую.
А валоданьне і ўзровень беларускай у настаўнікаў сертыфіцыраваць спецыяльнымі экзаменамі і рэгулярнымі праверкамі. Здаў экзамен і працуеш па-беларуску - у 3 разы больш зарплата.
Pavel, это нарушение конституции и насилие над личностью. Вас же в ивропах людей любить учат и законы не нарушать, шо же Вы так.
Pavel, это нарушение конституции и насилие над личностью. Вас же в ивропах людей любить учат и законы не нарушать, шо же Вы так.
ваш адказ ды яго параунанне з маей прапановай - лепшы iндыкатар таго, хто у нашым грамадстве - быдла. Ды людзям якога узроуня культуры краiна даверыла вучыць сваiх дзетак.darlock писал(а):Pavel писал(а):Ёсць дужа просты метад вырашэньня праблемы. Трэба зрабіць розніцу ў зарплаце (пачынаючы з настаўніцкага сектара, вядома) між тымі, хто размаўляе на працы па беларуску і па-расейску, у 2-3 разы.Беларускамоўным настаўнікам - 900 еўра ў месяц - расейскамоўным - 300. Патэнтую.
![]()
![]()
![]()
А вот теперь, Павлик, я смело могу сказать, что "змагары" полное уйобища, которые в самом деле БЫДЛО сродни змагарам 1917 года.
И стыдно, что терпилы Ирландские гавкают... называя себя беларусами. Позорища!!!
Pavel писал(а):ваш адказ ды яго параунанне з маей прапановай - лепшы iндыкатар таго, хто у нашым грамадстве - быдла. Ды людзям якога узроуня культуры краiна даверыла вучыць сваiх дзетак.darlock писал(а):Pavel писал(а):Ёсць дужа просты метад вырашэньня праблемы. Трэба зрабіць розніцу ў зарплаце (пачынаючы з настаўніцкага сектара, вядома) між тымі, хто размаўляе на працы па беларуску і па-расейску, у 2-3 разы.Беларускамоўным настаўнікам - 900 еўра ў месяц - расейскамоўным - 300. Патэнтую.
![]()
![]()
![]()
А вот теперь, Павлик, я смело могу сказать, что "змагары" полное уйобища, которые в самом деле БЫДЛО сродни змагарам 1917 года.
И стыдно, что терпилы Ирландские гавкают... называя себя беларусами. Позорища!!!на вялiкi жаль!!!
Што Вы, SET! Усё лёгка зрабіць законным шляхам. Стварыць па-забюджэтны дзяржаўны, паў-дзяржаўны ці нават прыватны Фонд Выратаваньня Беларускай Мовы. І з яго плаціць надбаўкі тым настаўнікам, хто будзе весьці свае прадметы на мове. Якіх 100-150 мільёнаў еўра штогод бы хапіла, каб якія 80% настаўнікаў дабраахвотна перайшлі б на мову. Бо за якасную працу на карысць беларускай будучыні неабходна плаціць дадаткова, я лічу. Асабліва ў тэхнічных дысцыплінах.SET писал(а):Pavel, это нарушение конституции и насилие над личностью. Вас же в ивропах людей любить учат и законы не нарушать, шо же Вы так.
Пажывем - пабачым, SET. Магчыма ўсё. Нават з такім скатом, як папаколі, магчыма дамовіцца. (ёсць плюсы нават і ў дыктатуры: калі ёсць кантакт з галоўным, то справы вырашаюцца хутка). А калі нейкі прыватны фонд вырашыць раздаваць свае грошы простым людзям - настаўнікам, напрыклад, а лука тое забароніць, то гэта вельмі негатыўна адаб'ецца на яго ж папулярнасьці. Ён не ідыёт, разумее гэта. Ды і сам агл апошнім часам вырашыў папіярыцца на яго быццам бы добрым стаўненьні да беларускай мовы. Вось тут бы тую праграму і распачаць. Было б каму.SET писал(а):Шкада, што дзяржава не будзе займацца стварэннем такога фонду. І хутчэй за ўсё працэдура даплат(з гэтага фонду) будзе не вельмі ўпісвацца ў заробак (калі толькі ў канвертах). Не дзяржаўныя фонды, ў нас, могуць прыраўняць да замежных агентаў, а гэта, будзе мець негатыўныя наступствы для выкладчыкаў у цэлым - замкнёнае кола.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1