Pavel писал(а):SET писал(а):Pavel, я конечно в чем то с вами согласен, но о варвоси или не варвости говорить не нам. Посмотрев в глубину веков, об Ивропе мона только плакать, И об Рассее тож. Но переносить на нашу СОВРЕМЕННУЮ ментальность это ВАРВАРСТАО СОЗНАТЕЛЬНОЕ. Вы гляньте кругом, ЧТО ИЗМЕНИЛОСЬ. А мы исЧем врага, так на всяк случай, ведь НАДО!
Згодны, тыя часы былі жорсткімі. Нават Рымскія імператары (Візантыя раней, ды Германія ўвесь час) рабілі шмат злачынстваў супраць сваіх грамадзянаў. Што уж казаць аб людзях з лесу (славянах з фінамі). Але аб'ектыўна ўзровень развіцця цывілізацыі ВКЛ ды Рэчы (дэмакратыя, законнасць, свабода веравызнання ды сумлення, шляхта як сапраўдныя грамадзяне, адданыя сваей краіне, ігд., роўнасць шляхты перад Законам, адсутнасць цара-бацюшкі ў якасці пупа зямлі, ітп.) дэманструюць, што ВКЛ ды Рэч былі прыблізна тым жа дзеля Усходней Еўропы, што і Афіны дзеля антычнага ўсходняга Сярэдземнамор'я. Калі браць аспекты Права ды дэмакратыі. А што з тым сталася па прыходзе царскай улады з Усходу? Што сталася з сістэмай калегіумаў, з адукацыяй, з дойлідствам? Адкажу, тое ж, што і з Рымам па прыходзе готаў. імхо.
Наконт сімпатыяў. Мне асабіста сімпатычныя ў чымсьці сучасныя расейцы, нічога я супраць іх не маю. Але мы з імі ўсе ж розныя народы, і мовы, спадчына, гісторыя з большага, менталітэт, ігд. нашыя таксама розныя. Таму не трэба нас, беларусаў ды літвінаў зваць адзіным з імі народам! Бо гэта так жа дзіка, як казаць, што мы і славакі ці палякі з балгарамі - адзіны народ. імхо.
ВД, выбачайце за афтоп, калі што.
Вось тут запярэчыць няма чаго. Згодзен. Трэба проста цвяроза думаць. Aliis inserviendo consumor.
ВД и я об том жа Прабачце!