РУССКИЙ БЕЛАРУСУ НЕ СТАРШИЙ БРАТ

Модераторы: Vadim Deruzhinsky, Andrey Ladyzhenko, Станислав Матвеев, Pavel

Re: РУССКИЙ БЕЛАРУСУ НЕ СТАРШИЙ БРАТ

Сообщение grron » Пт ноя 23, 2012 12:47 am

Цiхан Хрэн писал(а):Галоунае у гэтым сказе - "прысталi" :!:

У сэнсе прычапіліся? :lol: Цікавая тэма, але патрэбен дакладный пераклад каб не зрабіць памылак.
grron

Сообщение grron » Пт ноя 23, 2012 8:27 am

Кот писал(а):И спор наш ведь только в одном состоит: я призываю вас объективнее смотреть на развиие своего языка, как например мы, русские, смотрим на развитие языка северо-восточных земель Руси, который эволюционировал как и любой славянский (а в чем-то и архаичен, как опять же - любой славянский) - и как бы вам не было неприятно, н адо уметь признавать заимствования, и влияния на язык со стороны других языков и просто культур... А вы вот против всего этого - у вас всё "своё", потому что вам так хочется. Отсюда и непоследовательность суждений, и тупые оскорбления вместо аргументированных, последовательных суждений.. В этом вот и спор, ыы

Калі я такое казаў? Калі я адмаўляў запазычанні у беларускай мове з іншых моў? Не, даражэнькі, гэта вы нам нам тутака па вушах ездзілі даказваючы, што беларуская мова ёсць прадукт сумесі мовы маскальскай і польскай. Вось і прыходзілася адказваць на такія шавіністычныя ілжывыя заявы.
grron

Сообщение grron » Пт ноя 23, 2012 9:52 am

Кот писал(а):И я если честно и не припомню даже когда от вас было что-то иное по любому "беларусскому" слову - всё своё, родное, "старажытнае" :lol:

Сапраўды, гэта ж толькі расейцы ды палякі здольныя сваю мову развіваць і ўносіць змены. Гэта толькі маскалі і палякі здольныя выдумляць новыя словы. А беларусы так, народішка іншага сорта, быдла не здольнае ні на што карыснае. Так, спадар шавыніст?

Кот писал(а):А про польские тексты вы особо не беспокойтесь. То, что нет польских текстов ранее 14 века (да и 14-15 их я наплакал) - это конечно беда, большая беда для науки и особенно для.. польского языка (!)...

Ай-яй-яй, якая бяда... Ты бачыш, палякі на сваёй мове не пісалі, затое вось арфаграфію і граматыку развівалі. Ну і цуд! :lol: Спачатку пісалі kaki, потым сваю мову забыліся на пару стагоддзяў, але граматыку і арфаграфію развівалі. Да... Во якія разумныя палякі былі - ўсе вычыслення в уме рабілі :lol: Сваёй пісьменнасцю не карысталіся, затое в уме вычыслілі, што трэба пісаць jki замест kaki :lol:
Падохнуць са смеху можна...

Кот писал(а):Но вот для истории языка беларуссии - это совсем даже не беда, потому что вот тексты с беларуси как раз есть, и в достаточно количестве :lol: Мы ведь историю беларусского языка смотрим, ага? )))) Так вот она там и заключается. :lol: К тому ж есть польские тексты в достаточном количестве в 16 веке.

Спачатку дакажыце, што нейкае слова з'яўляецца польскім. Я вам даказаў, што спрадвечным польскім словам з'яўляецца kaki, а не jki На што вы адказалі, што гэта толькі палякі, ужо пазней, с іх вялікім розумам маглі прыдумаць такое слова, але толькі не тупое быдло-беларусы. Хаця нават пачынаючы лінгвіст ведае, што пераход ад яко да як, ўсяго толькі справа часу, тым более калі гэтыя словы маюць адно і тое ж значэнне. І нават прафан-лінгвіст ведае, што калі мовай не карыстаюцца і на ёй не пішуць, то яна знаходзіцца ў зачаткавым стане ні аб якім развіцці не можа быць і гутаркі. Затое ў шавіністаў польская мова развівалася. Палякі пісалі на латыні, а мова развівалася. Мусіць марсіяне дапамагалі... :mrgreen:
grron

Сообщение grron » Пт ноя 23, 2012 11:45 am

Кот писал(а):Беларусы есесно не быдло. Только причем тут какие "нововведения"? Никакие "како" не переходят в "яко" - это фонетически тупо невозможно.. Просто бред какой-то... :lol: яки могли развиться только из "яко"...Так же как каки из "како".

А, так значыць "як" з'явілася ад "яко". Ну што ж, добра. Вось толькі я аб гэтым напісаў пастом вышэй, так што ня трэба тут мяне павучаць.

Кот писал(а):Но про хронологии беларусских текстов мы не видим в древности производных от старослав. "яко", только его само.. А вот в ранних польских текстах уже видим.

У якіх тэкстах? У тэкстах з вашай галавы? Хопіць нахабна ілгаць.

Кот писал(а):А также хорошо это видно на примере статута 1588 года литовскаго. Там всё в "яках", просто кишит.

А чаму яму не кішыць, калі гэта слова беларускае?

Кот писал(а):А ни одного делового документа раннего от поляков на польском у вас нет.

А навошта мне польскія дакументы? Вам трэба, вы і шукайце. А інакш вы падобны на пракурора, які кажа "Таварышч суддзя, падсудны вінаваты, але у меня няма доказаў. Загадайце яму как б ён іх сам шукаў". :lol:

Затое у мяне ёсць беларускія дакументы. І хопіць плясці казкі пра эвалюцыю мову без пісьменства. Схадзіце да сапраўдных лінгвістаў і папытайце, ці будзе мова эвалюцыаніраваць і развівацца (у прыватнасці арфаграфія і граматыка) без пісьменства. Думаю вас адтуль папруць ботам пад зад. Хаця навошта гэта вам? Вы тут толькі для таго, каб крычаць на ўвесь форум што беларусы былі нікчэмнай нацыяй не здольнай нават літару у слове адкінуць.

Изображение

[1468].V.02, индикт 1. Крожы. Cтараста Жамойці Ян Кезгайлавіч перадае Янушу зямлю, якой валодаў нябожчык Віркета, каб з гэтай зямлі не гублялася служба; а дочкі Віркеты застаюцца на яго вотчыне.

Изображение
grron

Сообщение psv-777 » Пт ноя 23, 2012 11:53 am

Кот,мы с вами хрен договоримся.Бо для\ вас конечно же не катит пример когда индеец Мексики говорит на своем ,а конкистадор на своем,а сейчас отдельная страна -МЕКСИКА.И там Испанский язык.Но от этого индейцы не стали испанцами.А ведь все документы фиксируют,что с 15-го векана территории Мексики уже жил ОДИН ВЕЛИКИЙ ИСПАНСКИЙ НАРОД.Хотите письменные документы приведу? :lol: :lol: :lol:
psv-777

Сообщение Cikaunik » Пт ноя 23, 2012 5:29 pm

del
Последний раз редактировалось Cikaunik Вс май 02, 2021 1:15 pm, всего редактировалось 1 раз.
Cikaunik

Сообщение grron » Пт ноя 23, 2012 9:02 pm

А вот что касается Вашей литовской метрики - по-моему мы этот вопрос уже проходили, и вы должны помнить, куда надо засунуть всю литовскую метрику, и по каким причинам. ок? :lol:

Вы сапраўды выбітны лінгафрык, альбо прыкідваецеся? Вы хоць маеце прадстаўленне аб тым, што па часе жыцця і па часе займаемай пасаде якой-небудзь вядомай асобы гісторыкі вызначаюць дакладную дату таго ці іншага пісьмовага артэфакта? Ці гэта для вас цёмны лес? Думаю так - цёмны лес. :lol:

Догадывайтесь, что с этим надо сделать против ПОДЛИННИКОВ рижского архива.. А? :lol: А то, что к середине 16 века вы начали вовсю полячиться и якаться - так я это и не отрицаю - полонизация они и есть полонизация..

Кот, гэта грамата 15 стагоддзя. Спачатку вывучыце як працуюць сапраўдныя гісторыкі, а уж потым лезьце на гістарычныя форумы са сваім шавіністычным трызненнем :mrgreen:
grron

Сообщение grron » Пт ноя 23, 2012 10:10 pm

Кот писал(а):Гыг, ну если вы не замечаете, что единственный вами с трудом найденный документа 15 века с "яками" оказался подписанным 1568 годом - ну тада я бессилен :lol:
Не, если б допустим все пестрило яками в это время во всех документах, даже если они переписанныя после - то куй с ним, я б конечно с вами согласился - тут базара нет.

Кот, сваім гэтым флудам вы распісваецеся ў сваім абуральным невуцтве. Я смяюся з вас, як с гэтага пісара :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=SubzujN-T6k&feature=related

Не, я разумею, што для псеўдагісторыкаў і лінгафрыкаў галоўнае гэта лічбы прастаўленныя пісарчуком. Сапраўды, каму цікава: змест пісьма, каму гэта пісьмо пісалася і ад каго, хто у гэтым пісьме ўзгадан, якія падзеі апісваюцца....Для лінгафрыкаў гэта дробязі. Кот, ваша невуцтва ня ведае межаў.

Калі б сапраўдныя гісторыкі працавалі б як вы, то ім прышлося б выкінуць палову архіваў, таму што шмат пісьмаў наогул не мае датыроўкі.. Не, з гэтымі гісторыкамі-самазванцамі не засумуеш... :lol:

А наконт дакуменцікаў, дык скажу яшчэ раз. Якога хера я павінен даказваць тролю-лінгафрыку, што слова як беларускае? Якога хера я павінен даказваць тролю-пустазвону у якога няма ні воднага доказа, што гэта беларусы пачалі першымі ужываць слова як? А дзе вашыя польскія дакуменцікі, спадар пустазвон? :lol: :lol:
grron

Сообщение grron » Сб ноя 24, 2012 12:12 pm

Кот писал(а):
Я смяюся з вас, як с гэтага пісара

Да нормуль всё, бро.. Я то с вас давно уже ору :lol: Тут что не пост - циркдюсолей отдыхает :lol:

што гэта беларусы пачалі першымі ужываць слова як?

А может "украинцы"? :lol: Их то почем обидели? у них это наверное "белорусское заимствование", как и у поляков? Нуну)) Всё своё, всё щирое.

Кот, вы нагадваеце пацыента палаты №6, куды яго змясцілі у стане паталагічнай імперскай маніі вялікасці. І вось прыходзіць гэты хворы чалавек і заяўляе: "Господа, вы все верблюды. а теперь доказывайте мне обратное." :mrgreen:

Даказвать хвораму чалавеку, што ты не верблюд - справа пустая. Тым болей калі гэты хворы з'яўляецца кандыдатам на премію "Заслужаны троль-пустазвон байнета" у намінацыі "Гісторыя" :mrgreen:
grron

Сообщение grron » Сб ноя 24, 2012 2:47 pm

Кот писал(а):Ой да лана... По соседству с многократными номинантами премии "Пясто*ол года", среди которых тут бывает целые сорева устраиваюццо, я со своим "Заслужаны троль-пустазвон байнета" буду смотреться очень даже ничего, ухаха :lol:

Кот, а што ты сёння тут робіш? Ты што не ў курсе, што сёння Дзень памяці ахвяраў Галадамору ва Украіне? Выпраўляйся на украінскіе свідамітскіе форумы - на сёння фронт працы у цябе там :P
grron

Сообщение grron » Сб ноя 24, 2012 3:34 pm

Кот писал(а):Кончай из ся петрушку строить, а? Хошь канеш на "ты" будем, но давай без конфликтов и перепалок, ок? Спокойней, спокойней будь... Больше конструктива.

Слухаюсь, таварышч як вас там па званню :P Адразу відаць, што не сапраўдны ідэйны імперскі шавініст, а засланы казачок, якому выпісалі камандзіроўку менавіта на гэты форум :P Ну што ж, працуйце, замінаць не буду :P
grron

Сообщение SET » Сб ноя 24, 2012 4:50 pm

Блядь фо что форум превратили наши идейные лицвины. Всё досвидос. Лучше на хартию пойду, там хоть здоровый конструктивизм. А здесь болото сопливое. Нормально мыслящих гнобите...ну-ну с недолатышом обчайтесь о голодоморах и возрождении средневековья в Беларуси. Успехов вам.

Большая просьба к ВД - удалите меня совсем, чтобы не было соблазна отписать какую-нить хрень, её тут уже и так достаточно.
Спасибо за годы проведенные вместе.
SET

Сообщение grron » Сб ноя 24, 2012 5:36 pm

SET писал(а):Блядь фо что форум превратили наши идейные лицвины. Всё досвидос. Лучше на хартию пойду, там хоть здоровый конструктивизм. А здесь болото сопливое. Нормально мыслящих гнобите...ну-ну с недолатышом обчайтесь о голодоморах и возрождении средневековья в Беларуси. Успехов вам.

Большая просьба к ВД - удалите меня совсем, чтобы не было соблазна отписать какую-нить хрень, её тут уже и так достаточно.
Спасибо за годы проведенные вместе.

Спадар SET, ці вы гэта? :lol: Можа лішку перабралі сёння? :P Хаця не, мусіць не перабраў. Я ўжо пару раз бачыў на Хартыі нейкага seta. Хацеў яшчэ запытаць ў яго ці ён гэта. А яно вунь як выйшла - сам прызнаўся :mrgreen: Ну што ж, спадар SET, ад ліца фарумчан жадаю вам прыемнага баўлення часу на старонках самага "канструктыўнага" сайта Беларусі Хартыі 97. Хаця нават ў мяне на паварочваецца язык назваць яго канструктыўным :mrgreen: Ну нічога, там вы не засумуеце. Будзеце паліваць брудам АГЛ, Расею, рускіх... Карацей, будзе весяла :P

P.S. А на каго ж вы нашага darlocka пакідаеце? :P
grron

Сообщение Vadim Deruzhinsky » Сб ноя 24, 2012 8:48 pm

Кот: «хорош, давай забум всю хренотень эту... Конструктивно и со взаимоуважением бум... А так - поступай как знаешь, конечно. Мне собачиться надоело ппц, надо как-то без этого же всё-таки обхходиться»

Так что, наконец, с вашей стороны какая-то ДРУЖБА НАРОДОВ и их РАВЕНСТВО?

И вы отказываетесь от вами придуманного «величия России» над опущенными раком народами бывшей Российской империи?

Мол, пришли к осознанию Общечеловеческих ценностей.
Vadim Deruzhinsky
Модератор

Сообщение Эгил » Сб ноя 24, 2012 8:58 pm

Рад. Я чувствую, что Кот хороший человек, но он просто не хочет признать то, что видит своими глазами вокруг и чисто психологически сваливает вину на невинных, что очень не к лицу великой нации. Великая нация, это прежде всего великое благородство, правда и справедливость, самокритичность. У русских этого пока нет. Он и как и многие другие русские пока психологически защищаясь от собственной действительности пытаются выдать желаемое за действительное, что якобы абсолютно все остальные такие же шовинисты и прочее. И везде враги.

Но я уверен, если великоросы прекратят корчить себя выше других, перестанут говорить, что таких латышей и других народов не существует, увидят чудовищно великое бревно в своем глазу, признают свою несправедливость, тогда никто не будет смеяться о русских, а как раз наоборот отношение сразу станет уважительное и будет дружба. Такова психология небольших народов в отличае от имперской мании.
Эгил

Пред.След.

Вернуться в Иные темы