Вопрос о Вселенной, который я не могу понять.

Модераторы: Vadim Deruzhinsky, Andrey Ladyzhenko, Станислав Матвеев

Re: Вопрос о Вселенной, который я не могу понять.

Сообщение Amadeus » Пн июл 10, 2017 11:59 pm

Толькі палядзеў стужку ВВС, як не памыляюсь названне Гарызонт, там якраз адказ на Вашае пытанне аб тым што Вас торкае,менавіта аб чорнай энергіі. Алеж так ці інакш шмат, вельмі шмат пытанняў, а на сёняшні дзень навукоўцы толькі выказваюць свае здагадкі. Я напрыклад(як толькі трохі стае свабоднага часу і пасуе надвор'е) перабіраю тое з сваіх нешматлікіх дасягненняў, што паспеў убачыць з каталога Месье. І калі на сёняшні дзень метадам паралакса мы дакладна ведаем адлегласць да той ці іншай галактыкі, яны як былі пазначаны каардынатамі з 16 стагодзя так і дагэтуль нязменныя а ні на кроплю, гэта пры тым што ўсё навокал віруе, як і наш млечны шлях так і іншыя. Пан Йода Вы часам не той фатограф аматар з Пастаў што выкладае такіе прыгожыя зорныя відарысы?
Аватара пользователя
Amadeus
 
Сообщения: 121
Зарегистрирован: Пн янв 04, 2010 10:59 pm
Откуда: Минск

Re: Вопрос о Вселенной, который я не могу понять.

Сообщение Yoda » Ср июл 12, 2017 8:59 am

Amadeus писал(а):Толькі палядзеў стужку ВВС, як не памыляюсь названне Гарызонт, там якраз адказ на Вашае пытанне аб тым што Вас торкае,менавіта аб чорнай энергіі. Алеж так ці інакш шмат, вельмі шмат пытанняў, а на сёняшні дзень навукоўцы толькі выказваюць свае здагадкі. Я напрыклад(як толькі трохі стае свабоднага часу і пасуе надвор'е) перабіраю тое з сваіх нешматлікіх дасягненняў, што паспеў убачыць з каталога Месье. І калі на сёняшні дзень метадам паралакса мы дакладна ведаем адлегласць да той ці іншай галактыкі, яны як былі пазначаны каардынатамі з 16 стагодзя так і дагэтуль нязменныя а ні на кроплю, гэта пры тым што ўсё навокал віруе, як і наш млечны шлях так і іншыя. Пан Йода Вы часам не той фатограф аматар з Пастаў што выкладае такіе прыгожыя зорныя відарысы?

Неа. Я не тот фотограф. Мои хобби - электроника, велосипед, физика :mrgreen: Темная энергия и темная материя - чушь собачья. Это наше материальное пространство. Оно очень твердое, поэтому скорость света настолько велика. Но для галактических масштабов она слишком мала. По поводу измерений расстояний методом параллакса. Точность их крайне мала. Слишком маленький диаметр орбиты Земли вокруг солнца по сравнению с расстоянием до звезд. А галактический год 220-250 миллионов лет. Столько нам не протянуть для измерения. Если брать часть дуги, то с определением диаметра галактики вопросы. Короче, земная наука имеет возраст в 200 лет где-то. Разбег за этот ничтожный срок в рамках погрешности метода, не говоря уже об эффекте расширения пространства. ИМХО.
Про то, что ученые только высказывают догадки. А что делать? Атомы умозрительно открыли. И только сейчас на них смогли посмотреть инструментально. И очень грубо. Это фемто уровень. На него удобно было бы выйти из нано уровня. Но с наноинструментами пока проблемки. Нанотехнологии не столь развиты пока. Единственное, что удается, так это "пощупать" атомарную решетку нанощупом.
Аватара пользователя
Yoda
 
Сообщения: 2930
Зарегистрирован: Пн апр 28, 2008 11:40 am
Откуда: Поставы

Пред.

Вернуться в Мироздание

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1