Герб и Флаг

Модераторы: goward, Vadim Deruzhinsky, Andrey Ladyzhenko

Какой Герб и Флаг вы бы хотели видеть в Беларуси?

Погоня и Бело-Красно-Белый Флаг
170
85%
Современная существующая символика
13
7%
Что-то другое
16
8%

Всего голосов : 199

Сообщение Yoda » Чт май 29, 2008 8:43 am

Раман Кардонскі писал(а):
Сяржук з Барысава писал(а):Людзi тут у турмах сядзяць, з фашызмам змагаюцца, а яны там з бабамі вулічнымі час бавяць. Віленскае быдла, зусім як мінскае. Фу.

Я выказаў меркаваньне віленскіх беларусаў. Не падабаецца іхнае меркаваньне? А мне не падабаецца, што ў Беларусі людзі ў вязьніцах сядзяць. Хаця, калі шчыра, я краіны безь вязьніцаў яшчэ ня бачыў. Не падабаецца што прэзыдэнт краіны няпрыхавана захапляецца Гітлерам і кажа па якім стандартам зьбіраецца будаваць сваю краіну. Не падабаецца стан роднае беларускае мовы і культуры. Шмат чаго не падабаецца. Але я буду апошнім чалавекам, які пачне З ВОНКУ пад якім угодна сьцягам вызваляць Беларусь ад улады Лукашэнкі. І, у адрозьненьні ад асобных палітычных дзеячоў, ня стану, сідзячы ў бясьпечнай эміграцыі, заклікаць беларускую моладзь праліваць кроў на барыкадах: — Маўляў, толькі свабода палітая крывёю чагосьці вартая. Таму, спадар Сяржук, наводзьце парадак у сваей хаце. А нам, віленскім беларусам, дазвольце самім вырашаць дзе і ўякой дзяржаве жыць. Дапамагчы Вам і маральна і матэрыяльна дапаможым. Але толькі вызваляць нас і Віленскі Край "з кацапскай :shock: няволі" ня трэба.

Паважаны спадар Кардонскі, цяпер Вы зразумелі, пра што я пісаў у сваіх супрацьапазіцыйных постах?
Yoda

Сообщение Сяржук з Барысава » Чт май 29, 2008 10:25 am

Спадар Кардонскi, калi вы лiчыце нас беларусау Беларусi непаунавартаснымi, чаму бы вам лiцьвiнам на нашых пауночна-заходнiх крэсах, якiя зараз знаходзяцца пад летувiскай акупацыяй, стварыць незалежную Новую Беларусь цi Новую Лiтву, якая стала бы для нас узорам ? Чым там у вас Пазняк займаецца, яшчэ год i яго iмя нiкто не успомнiць ? Узначалiу бы Вызвольны Вiленскi фронт.
Сяржук з Барысава

Сообщение Сяржук з Барысава » Чт май 29, 2008 10:36 am

Я так i не здолеу знайсцi iнфарамацыю адносна блакiтна-белага сцяга Вялiкай Лiтвы. Але зауважыу, што калi узяць сцягi ГВ i ВКЛ, то разам яны ствараюць сцяг рэвалюцыйнай Францыi. Можа адсюль ногi растуць? Казкi палякау пра крылы арла выглядаюць па дзiцячы.
Сяржук з Барысава

Сообщение Раман Кардонскі » Чт май 29, 2008 3:30 pm

Yoda писал(а):Я ж ужо пісаў: Раман Кардонскі руліць!!!!! Вось толькі яго жахлівыя нататкі поводле паездак па Беларусі вельмі ўстарэлі, намой погляд.

Дык я і не хаваю, што мае нататкі састарэлі. А як-жа. Два гады мяне назад мяне ў Беларусь не пусьцілі, дык адкуль новым уражаньням узяцца?
Раман Кардонскі

Сообщение Раман Кардонскі » Чт май 29, 2008 3:48 pm

Сяржук з Барысава писал(а):Спадар Кардонскi, калi вы лiчыце нас беларусау Беларусi непаунавартаснымi, чаму бы вам лiцьвiнам на нашых пауночна-заходнiх крэсах, якiя зараз знаходзяцца пад летувiскай акупацыяй, стварыць незалежную Новую Беларусь цi Новую Лiтву, якая стала бы для нас узорам ? Чым там у вас Пазняк займаецца, яшчэ год i яго iмя нiкто не успомнiць ? Узначалiу бы Вызвольны Вiленскi фронт.

Вы мяне зразумелі з дакладнасьцю да наадварот. Чаму? Бо я ЎПЭЎНЕНЫ ў паўнавартасьці беларусаў Беларусі. І я ЎПЭЎНЕНЫ, што менавіта яны, а ня вонкавыя сілы, здольныя зьмяніць і ўладу ў Беларусі, і палепшыць стан справаў ў эканоміцы і жыцьці.

Што тычыцца Вашых прапановаў беларусам Віленшчыны (БВ). Вы ведаеце, вось пасьля таго як навядзеце парадак у СВАЕЙ УЛАСНАЙ ХАЦЕ і станеце жыць ня горш чымсьці БВ, то тады яны, бязумоўна, і прыслухаюцца да Вас. А пакуль бярыце прыклад з Рэспублікі Летува. Прынамсі калі параўнаць мае ўражаньні ад двух краінаў то Беларусь моцна прайгравала. Што, як і кожнага іншага беларуса, мяне засмучае.

Адзінае я толькі не зразумеў — а якое дачыненьне да БВ мае спадар Пазьняк? Наколькі мне ведама, ён у Нью-Ёрку жыве. Ці можа я памыляюся?
Раман Кардонскі

Сообщение Раман Кардонскі » Чт май 29, 2008 5:00 pm

Vadim Deruzhinsky писал(а):Я на стороне Рамана Кардонскі.

А можа Вы на баку Рамана Кардонскага?
Раман Кардонскі

Сообщение Vadim Deruzhinsky » Пт май 30, 2008 11:14 pm

Раман Кардонскі: «А можа Вы на баку Рамана КардонскАГА?»

А в чем разница?
Vadim Deruzhinsky
Модератор

Герб и Флаг

Сообщение Litvin » Сб май 31, 2008 9:44 am

Кто нибудь из выступавших всерьёз занимался изучением истоков возникновения государственных символов нашей Родины? Все выступления в итоге сошли на разборки между выступающими и оспаривании мировоззрений оппонентов. Вы ещё подеритесь "горячие белоруские парни". Вернитесь в начало, прочитайте название темы и решите для себя какими быть государственным символам нынешней Беларуси. 8)
Litvin

Сообщение skorynapiterski » Сб май 31, 2008 12:22 pm

Раман Кардонскі: «А можа Вы на баку Рамана КардонскАГА?»

А в чем разница?
Разница в степени маргинальности, если ее понимать как психологическую, эмоциональную характеристику.
А отношение к Погоне и б-ч-б флагу это хорошая характеристика степени маргинальности. Конечно не у всех. А для граждан и жителей РБ.
skorynapiterski

Re: Герб и Флаг

Сообщение Wertyozer » Сб май 31, 2008 2:40 pm

Litvin писал(а):Кто нибудь из выступавших всерьёз занимался изучением истоков возникновения государственных символов нашей Родины? Все выступления в итоге сошли на разборки между выступающими и оспаривании мировоззрений оппонентов. Вы ещё подеритесь "горячие белоруские парни". Вернитесь в начало, прочитайте название темы и решите для себя какими быть государственным символам нынешней Беларуси. 8)

Я нет, но всё равно за Бело-Чёрно-Белый флаг и герб с Волком, так как я горячий беларуский парень :P

Изображение[/img]
Wertyozer

Сообщение Сяржук з Барысава » Вс июн 01, 2008 8:49 pm

Wertyozer писал(а):
Litvin писал(а):Кто нибудь из выступавших всерьёз занимался изучением истоков возникновения государственных символов нашей Родины? Все выступления в итоге сошли на разборки между выступающими и оспаривании мировоззрений оппонентов. Вы ещё подеритесь "горячие белоруские парни". Вернитесь в начало, прочитайте название темы и решите для себя какими быть государственным символам нынешней Беларуси. 8)

Я нет, но всё равно за Бело-Чёрно-Белый флаг и герб с Волком, так как я горячий беларуский парень :P

Изображение[/img]

А чаму адразу з волкам, а не з арлом паліцыі германскага райха, як на вашым аватары ? Якая гісторыя ў вашага сцяга ? Яму што 200 год, як нашаму блакітна-беламу ?
Сяржук з Барысава

Сообщение Wertyozer » Пн июн 02, 2008 11:43 am

Сяржук з Барысава писал(а):А чаму адразу з волкам, а не з арлом паліцыі германскага райха, як на вашым аватары ? Якая гісторыя ў вашага сцяга ? Яму што 200 год, як нашаму блакітна-беламу ?

Бо мне падабаюцца воўкі, а пра арла і рэч не заходзіла. А вы ўжо прыядніліся да гісторыі гэтага сцяга. А тое, што яму не 200 гадоў, не самае галоўнае.

Bqloè prajwlo, slava ämy - mq pèraæqli! Treba brača za novaè - dasägaä novqx värwqn'!

А вот про голубо-белый (бело-голубой) ничего не могу найти.
Надеюсь вы не за Динамо-Киев болеете?
Голубой цвет на флаге является традиционным цветом тюркских народов.
Голубой цвет так же "является традиционным для русского народа".

-------------------------------------------------------------------------
http://vbus-belarus.my1.ru/_ld/0/96.jpg
http://russa.narod.ru/russa/images/flag.jpg
http://web.goruo.kostanay.kz/gimngor/images/k/state.gif
http://www.rusrepublic.ru/nnpr1/stat/dr/ukr4/flag.jpg
http://admkrai.kuban.ru/show/8358/
Wertyozer

Сообщение Раман Кардонскі » Пн июн 02, 2008 2:36 pm

Vadim Deruzhinsky писал(а):Раман Кардонскі: «А можа Вы на баку Рамана КардонскАГА?»

А в чем разница?

Проста я вольна размаўляючы і пішучы на, найменш, чатырох мовах зь вялікай пашанай стаўлюся да граматыкі кожнай зь іх.
Раман Кардонскі

Сообщение Раман Кардонскі » Пн июн 02, 2008 2:46 pm

А Вы зірніце на вынік апытаньня. 85% выказаліся за бел-чырвона-белы сьцяг і Пагоню. А вось пачуць пра гістарычнасьць нашых сымбаляў. Я не памятаю дзе я чытаў, ці можа мне казаў хтосьці але бел-чырвона-белы сьцяг быў ухвалены агульнай авацыяй Першым Усебеларускім Зьездам у 1917 годзе. А рэпрэзэнтаваў сьцяг Зьезду, калі мне памяць не здраджвае, Раман Скірмунт. Хаця тут я магу моцна памыляцца.
Раман Кардонскі

Сообщение Vadim Deruzhinsky » Вт июн 03, 2008 1:35 am

Одиозный факт в том, что наш БКБ флаг был принят одновременно с названием «Беларусь» еще в СССР – Верховным Советом БССР. Поэтому совершенно нелепы суждения пропаганды АГЛ о том, что, дескать, БКБ флаг является «фашистским», мол – «флагом коллаборационистов», как в своих измышлениях на ТВ вещал враг нашей государственности Беларуси и независимой от России истории Беларуси, певец российского великодержавия и враг всего нашего национального товарищ Озаренок («Озверенок», как его у нас стали называть).

Флаг Беларуси был в 1995 запрещен как «фашистский», хотя он был принят Верховным Советом БССР в 1990 – еще в СССР. Название «Беларусь» АГЛ в 1995 уже изменить не мог (хотя, очевидно, был с ним не согласен, что показывают его последующие указы, уравнивающие употребление терминов «Беларусь» и «Белоруссия»), ибо оно было уже в документах ООН, а вот с национальными символами страны иначе. Пропаганда АГЛ нашла их «фашистскими», хотя принимались они как наши государственные – вовсе не после распада СССР, а еще в 1990 году Верховным Советом БССР.

Получается, что в Верховном Совете БССР в 1990 году (еще в СССР) – ЗАСЕЛИ ФАШИСТЫ И КОЛЛАБОРАЦИОНИСТЫ. Уже интересно: БССР в 1990 «правили фашисты» - идиоты торжествуют.

По логике АГЛ и его идеологов на ТВ РБ, СССР был фашистским государством – ибо в 1990 году дал БССР «фашистские государственные символы».

Полагаю, самое важное в этой теме – это скрывание режимом АГЛ того факта, что бело-красно-белый флаг Беларуси – стал флагом БССР еще в СОВЕТСКОЕ ВРЕМЯ. То есть, еще в СССР у нас был КАК ФЛАГ БССР – бело-красно-белый флаг. Это – огромного значения факт, который всячески от нас скрывается – и подается, будто нынешний флаг РБ является якобы «интерпретацией и продолжением флага БССР», когда на самом деле с 1990 года флаг БССР был БЕЛО-КРАСНО-БЕЛЫМ.

ТО ЕСТЬ, ЭТО БЫЛ НАШ СОВЕТСКИЙ ФЛАГ В СССР.

Согласен, что со времени создания СССР – наша Восточная Беларусь имела выдуманный тогда красно-зеленый флаг, а потом с 1945 года он распространился и на Западную Беларусь как и ее международный признанный стяг. Но ведь есть международное правило: стяги меняются, и существующим признается тот, который признан ПОСЛЕДНИМ.

А ПОСЛЕДНИМ в истории СССР был признан в 1990 наш флаг БССР как бело-красно-белый. Поэтому официально, юридически и исторически – флагом БССР в СССР – являлся именно бело-красно-белый флаг. Это был ОФИЦИАЛЬНЫЙ РЕСПУБЛИКАНСКИЙ ФЛАГ БССР. Потому его и следует называть флагом БССР – и указывать как таковым во всех наших энциклопедиях и учебниках.

Почему власти фальсифицируют уже нашу советскую историю нещадным образом – вопрос к фальсификаторам. Которые себя выдают якобы за «патриотов Отечества», являясь белорусофобами и певцами великодержавия России, в рамках которого можно оболгать и то наше национальное, чего мы добились еще в БССР.
Vadim Deruzhinsky
Модератор

Пред.След.

Вернуться в История